nieuws

Beluga** Maastricht van 5 naar 6 in Lekker 2012

Restaurant

Tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht staat op plek 6 in de ranglijst van Lekker 2012. Dat is één plaats lager dan vorig jaar. Chef-kok Hans van Wolde is vooral blij dat hij opnieuw in de top 10 staat. ‘De verschillen bovenin zijn zo klein.

Beluga** Maastricht van 5 naar 6 in Lekker 2012

‘De culinaire top is breed, dus plek 1, 2 of 6 maakt mij niet uit’, aldus Van Wolde. ‘Al vind ik dat ik niet voor lijstjes kook. Na vandaag telt nog maar één plek. De geboorte van mijn zoon. Samen met Karin Lindenhovius, een vriendin van me, ga ik het co-ouderschap aan.’

‘Eigenlijk worden we te oud voor lijstjes. Chefs hebben toch geen tijd meer voor het bezoeken van feesten. Deze presentatie van Lekker is een leuke toevoeging voor de horeca. En slim ook, want het is een commercieel product. Ze willen gidsen verkopen en op deze manier ontstaat reuring.’

Voor Van Wolde is er maar één goede zaak. ‘Dat is een volle zaak, en dan maakt het niet uit waar je staat. Er is er maar één die zijn zaak altijd vol krijgt. Dat is de onbetwiste koning en mijn goede vriend Sergio (Herman, red.). Staat hij niet op plek 1, dan houden ze bij Lekker zichzelf voor de gek.’

Meer over Lekker 2012:

Reageer op dit artikel