nieuws

Beluga op één in SpecialBite Top-100

Restaurant

Restaurant Beluga van Hans van Wolde staat weer op nummer één in de SpecialBite Restaurant Top-100, de ranglijst met bijzondere restaurants. Opvallende nieuweling in de top-10 is een Japans restaurant in Den Haag.

Beluga op één in SpecialBite Top-100

Achter Beluga staat restaurant Lute in Ouderkerk aan de Amstel. Lute schuift één plaatsje op. De opmars van Lute gaat ten koste van de Amsterdamse eetgelegenheid De Kas. De Kas daalt van twee naar drie.

Noor

Opvallend in de top-10 is de notering van restaurant Oni in Den Haag. De Japanse eetgelegenheid schiet van 28 naar plaats 8. Hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is restaurant Noor in Haarlem.

Spotters

De ranglijst van SpecialBite wordt bepaald door de kwaliteit van eten, het interieur en de locatie. In het tijdschrift staan de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland vermeld. De gids is dinsdag 14 november verschenen en ligt voor 8,95 euro in de winkel. SpecialBite werkt met 45 ‘spotters’ die de eetgelegenheden bezoeken en beoordelen. De recensies zijn te lezen op www.specialbite.com.

Reageer op dit artikel