nieuws

Belverbod tijdens jureren logisch

Restaurant

André van Doorn, jurylid namens Nederland bij de Bocuse D’Or Europe 2010, vindt het logisch dat de juryleden niet mogen bellen, fotograferen en filmen tijdens hun jurywerkzaamheden.

Belverbod tijdens jureren logisch

Het is vanzelfsprekend dat je niet belt. Je moet je concentreren op het eten dat voorbij komt’, zegt Van Doorn. In de reglementen die naar de 20 juryleden uit de deelnemende landen zijn gestuurd is er extra aandacht gevraagd voor het telefoonverbod. Bij de laatste finale in Lyon was het ook niet toegestaan maar her en der waren juryleden toch gezien met een telefoon aan het oor. Ook het filmen en fotograferen vanaf de jurytafel is niet toegestaan. ,Het is eigenlijk onnozel dat ze het nog eens moeten zeggen’, vindt de Nederlander.

Culinaire grootheden

Van Doorn heeft veel zin in zijn juryklus. ,Het is leuk om al die gerechten te proeven en om culinaire grootheden uit andere landen te ontmoeten en te spreken.’ Inmiddels heeft hij bij zijn eerdere jurylidmaatschap in Lyon 2009 en Stavanger 2008 al contacten gelegd met onder meer René Redzepi uit Denemarken, Thomas Keller uit Amerika en Anne-Sophie Pic uit Frankrijk.

Ook dit jaar zitten er verschillende topkoks in de jury die onder leiding van de Zwitserse driesterrenkok Philippe Rochat staat. ,’s Avonds hebben we met zijn allen een diner op de boot. Het team van Rochat en twee van zijn collega’s gaan voor ons koken’, vertelt Van Doorn.

Op zondag 6 juni vliegt Van Doorn samen met de Nederlandse deelnemer Marco Poldervaart naar Genève. Daar zal hij tijdens de briefing horen in welke jury (vlees of vis) hij op 7 en 8 juni zit. Dit wordt door loting bepaald.

Reageer op dit artikel