nieuws

Bemoedigende start nieuwe tv-serie Herman den Blijker

Restaurant

Ruim 650.000 mensen hebben dinsdagavond de eerste aflevering van Hermans Helden gezien, het nieuwe tv-programma van Herman den Blijker waarin de bekende kok op zoek is naar een chef-kok voor zijn nieuwe visrestaurant in Rotterdam. Den Blijker houdt daarmee Froukje de Both achter zich, maar moet Lingo voor zich dulden.

Bemoedigende start nieuwe tv-serie Herman den Blijker

Dat blijkt uit kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Daaruit blijkt dat 662.000 mensen hebben gekeken naar Hermans Helden. Daarmee is de uitzending het op één na best bekeken programma van RTL5 van dinsdagavond. Alleen CSI Miami bleef met meer dan een miljoen kijkers Den Blijker ruim voor.

’Dramatisch niveau’

In de overall ranglijst van de kijkcijfers staat Hermans Helden op plaats negentien. Nummer achttien Lingo trok 698.000 kijkers en naar Wie wordt de man van Froukje keken 656.000 mensen. Best bekeken programma was het NOS Journaal van 20.00 uur met ruim 1,7 miljoen kijkers, gevolgd door Opgelicht (1,6 miljoen) en Blik op de Weg (1,4 miljoen).

In de eerste aflevering van Hermans Helden werden dertig koks uitgenodigd om diverse vissoorten te bereiden. Daarbij bleven er acht over. Opvallend was dat Den Blijker bepaald niet te spreken was over de verrichtingen van de koks. ‘Dramatisch niveau tot nu toe. Ze pakken de verkeerde vis en fileren verkeerd’, bromde hij hardop op tv.

Kaapstad
Vervolgens kregen de acht overgebleven kandidaten de opdracht hun ideale restaurantconcept te bedenken voor de beschikbare ruimte. Hierbij vielen twee kandidaten af. Zes kanshebbers kregen een vliegticket naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad waar ze elkaar beter leren kennen en opdrachten moeten uitvoeren. Dit komt volgende week aan de orde in de tweede aflevering.

Reageer op dit artikel