nieuws

Bereken wijn met vaste opslag

Restaurant

Het merendeel van de horecaprofessionals vindt dat restaurant moeten werken met een vaste opslag voor wijnprijzen in plaats van de rekenmethode ‘x maal de inkoopprijs’. Dat blijkt een minionderzoek op internet.

Bereken wijn met vaste opslag

61 Procent van de stemmers in de horecanieuwsbrief van MissetHoreca.nl kiest voor het werken met een vaste opslag. 39 Procent zegt x maal de inkoopprijs te prevaleren. Totaal reageerden 134 lezers op de poll.

De uitslag van de stelling geeft aan dat een lichte meerderheid van de horecaprofessionals voorstander is van de door wijnschrijver Hubrecht Duijker gevraagde rekenmethode voor wijnprijzen. Duijker stelde vorige week voor om in restaurants te werken met een vaste opslag in plaats van ‘x maal de inkoopprijs’.

Het verzoek van de gerenommeerde wijnschrijver komt na recente publicaties over te duren wijnen. Duijker hekelt de in zijn ogen exorbitante marges op wijnen. Enkele weken geleden startte hij het initiatief Meldpunt Miswijn, een digitaal meldpunt waar consument een klacht over te dure wijnprijzen in restaurants kunnen melden.

Reageer op dit artikel