nieuws

Bert van der Leden koopt brasserie Witteveen

Restaurant

Supperclub-eigenaar Bert van der Leden heeft het beroemde Amsterdamse bedrijf Witteveen gekocht. Hij gaat de brasserie in oude glorie herstellen.

Bert van der Leden koopt brasserie Witteveen

Van der Leden meldt van Witteveen een eigentijdse brasserie te maken: ‘laagdrempelig, maar mét architectuur en allure.’ Het historische pand aan de Ceintuurbaan, waar tot voor kort een Chinees restaurant in gevestigd was en daarvóór een Mexicaan, gaat radicaal op de schop.

Witteveen is een begrip in Amsterdam. Het bedrijf stamt van voor de Tweede Wereldoorlog. De laatste jaren is het in verval geraakt. Van der Leden verwacht twee maanden nodig te hebben voor de verbouwing. De brasserie telt straks tweehonderd stoelen, plus 24 op het terras. Een openingsdatum heeft Van der Leden nog niet.

Chesterfields

De eigenaar van strakke, ultramoderne bedrijven als Supperclub, Nomads, Envy, Vyne en Nevy, slaat met Witteveen een nieuwe weg in. ‘In tegenstelling tot wat jullie van ons gewend in onze andere bedrijven, zie je bij Witteveen geen roestvrijstaal en marmer. We kiezen daar voor leer en Chesterfields.’.

Over de totale oppervlakte van de vloer komt een kamerbreed tegelmozaïek dat geïnspireerd is op de Perzische tapijtjes die vroeger op de tafels lagen. ‘Dat wordt nog een aardig klusje’, aldus Van der Leden. ‘Vraag me niet hoeveel tegels in welke kleur ik nodig heb. We zijn nog aan het rekenen.’

Robert Kranenborg

De prijzen zullen volgens Van der Leden ‘zéér concurrerend’ zijn. Robert Kranenborg zal als adviseur de gerechten bedenken. ‘De menukaart wordt heel betaalbaar, maar ambachtelijk. Je komt naar Witteveen voor het lekkere andijviestamppotje en de gehaktbal. En die komt niet uit blik.’

Reageer op dit artikel