nieuws

Beste asperge amuse van Martijn van der Walle

Restaurant

Freelance kok Martijn van der Walle maakt de beste asperge amuse van 2011. Hij neemt de titel over vanchef-kok Sjako Minderhout van het Badhotel in Domburg. Tweede werd Kees Visser van restaurant Smaek in Renesse. Het brons ging naar Bistro Sharlot in Ulvenhout.

Beste asperge amuse van Martijn van der Walle

Winnaar Martijn van der Walle presenteerde ‘ontluikende asperge’, een amuse van in boter gekonfijte asperge met een mousse van kippenlever en panna cotta van asperge in eetbare ‘grond’. De wisselbokaal staat dit jaar bij hem in de kast.

Publieksprijs

De publieksprijs ging dit jaar naar Emiel Sgroot van restaurant Het Middenhuis in Teteringen. Hij maakte een gerecht van in bergamot gekonfijte Noorse zalm, verpakt in aspergelinten op een bedje van lamsoortjes.

De jury lette vooral op creativiteit in combinatie met techniek, presentatie, balans met de wijn en natuurlijk op de smaak. De asperge moest duidelijk herkenbaar zijn. Proevers dit jaar waren Jos van Grunsven (Euro Toques), Anthon Krijnse Lokker (World of Drinks), Sjaak Jobse (SVH Meesterkok), Ton de Zeeuw (culinair journalist) en een afgevaardigde van het Brabants Asperge Genootschap.

De organisatie van de wedstrijd, de zeven op rij, is in handen van Piet en Anja Scheermeijer van Restaurant De Zeelandbrug.

Reageer op dit artikel