nieuws

Beste hobbykok stunt met coquilles

Restaurant

Henri Straver uit Rotterdam is zondag verkozen tot beste hobbykok van het jaar. Dat gebeurde tijdens de Eten & Genieten beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Straver won de wedstrijd omdat hij volgens de jury met ‘een piramide aan ingrediënten gerechten had gemaakt van een zuivere simpelheid’.

Beste hobbykok stunt met coquilles

De finaleopdracht was een Nederlands gerecht met multiculturele invloeden. De 46-jarige Straver, eigenaar van een groothandel in stoffen, moest het opnemen tegen Marcel Ploumen uit Rotterdam en Stephan van Oppenraaij uit Eindhoven.

Televisiekok Ramon Beuk gaf commentaar. De jury bestond dit jaar onder anderen uit de Franse kok Alain Caron en Arthur Bremmer, winnaar Hobbykok van het Jaar 2005.

Henri Straver werd de afgelopen jaren al tweede en derde in de finale. Dit jaar bedacht hij weer een smaakvolle creatie: tableau coquilles/langoustines, een combinatie van verschillende vissoorten en de ‘lekkerste prei van z’n leven’.

Reageer op dit artikel