nieuws

Beste leerling werkt bij sterzaak Wollerich

Restaurant

Herman Cooijmans is verkozen tot eerste HorecaVakpunt Leerling van het Jaar. Zijn leerbedrijf is sterrestaurant Wollerich in St. Oedenrode.

Beste leerling werkt bij sterzaak Wollerich

Hij kreeg de prijs donderdag 14 januari op de Horecava in Amsterdam. De bijbehorende zilveren schaal kreeg hij uit handen van Meesterkok Marcel de Leeuw.

De twintig jarige Cooijmans volgt zijn lessen aan het Koning Willen I College in Den Bosch. Zijn leerbedrijf is het sterrestaurant Wollerich in St. Oedenrode. Hoewel Cooijmans zelf niet goed kan verwoorden waarom hij gewonnen heeft, kan Meriam Wollerich, eigenaresse van zijn leerbedrijf dat wel.

Actief aanpassen

‘Herman doet er alles aan om geen doorsnee leerling te zijn. Sinds wij in november 2009 onze Michelinster terug hebben gekregen heeft hij zich enorm goed aangepast aan de nieuwe situatie. Hij ontwikkelt zich heel snel. Is actief en gedreven. En belangrijk; hij weet ook goed met kritiek om te gaan. Hij is ook heel kritisch naar zichzelf toe.’

Cooijmans nam de strijd op tegen zes mede-finalisten, allen Horecavakpunt-leerlingen. Dit waren Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

Reis naar de sterren

Allen kregen op het podium een grote bos bloemen en het boek van Paul van der Bunt, Reis naar de Sterren. Een verslag van zijn bezoek aan alle driesterrenrestaurants in Europa.

Reageer op dit artikel