nieuws

Betalen met een tekening bij Kaatje

Restaurant

Zondag vijf april kun je bij toprestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl betalen met een tekening. Deze ruilhandel is echter niet voor iedereen weggelegd: de betaling voor het eten wordt alleen gecapteerd van politiek tekenaars.

Betalen met een tekening bij Kaatje

Kaatje bij de Sluis ruilt op zondag 5 april voor de twintigste keer een lunch tegen een tekening. Het restaurant is namelijk vaste pleisterplaats van een selecte groep politiek tekenaars die er eens per jaar samenkomen. Dit gebeurt traditiegetrouw op de eerste zondag van de maand.

Menu

In ruil voor een tekening krijgen de cartoonisten dit keer een lasagne van canadese zeekreeft met laurier-olie en kreeftenjus en lokale ree uit de weerribben met een rode wijnsaus.

De traditie is bedacht door tekenaar Nico Visscher (Nieuwsblad van het Noorden) en Fons en Anneke van Groeningen, toenmalige eigenaren van Kaatje. Visscher: ‘Ik kwam regelmatig bij Kaatje en kwam daar Peter van Straaten tegen. Met Fons had ik het er al eens over gehad dat ik het wel jammer vond dat de tekenaars van Nederland elkaar zo weinig ontmoetten en hij opperde toen een jaarlijkse ontmoeting bij Kaatje. Een traditie was geboren.’

Ook de huidige eigenaren, Peter Postma en Harald Hovenkamp, vonden het een geweldig leuke traditie en besloten om deze voort te zetten nadat ze Kaatje hadden overgenomen.’

Kaatje bij de Sluis staat op nummer 54 op de ranglijst van Lekker en is in het bezit van een Michelin-ster.

Reageer op dit artikel