nieuws

Bezetting naar 100% door onderhandelingsmenu

Restaurant

Steeds vaker introduceren restaurants een speciaal menu waarbij gasten mogen onderhandelen over de prijs. In België is deze week een restaurant geopend waar je altijd zelf mag bepalen wat je betaalt voor je diner. De Nederlandse pionier Restaurant Cuba Libre in Vijlen moest deze week maar liefst honderd mensen teleurstellen die ook aasden op het ‘onderhandelingsmenu’.

Bezetting naar 100% door onderhandelingsmenu

Bij Cuba Libre staat sinds februari van dit jaar alleen op woensdagavond een onderhandelingsmenu op de kaart. En dat is volgens eigenaresse Mirjam Cigri de vereiste voor succes. ‘Het moet speciaal blijven.’ Een echte oplossing voor de crisis is het volgens haar dan ook niet. ‘Maar het zorgt wel voor 100 procent bezetting op een woensdagavond en dat was voor de introductie niet het geval. Cuba Libre heeft 250 zitplaatsen.’

Marges diner

‘Aan tafel zet ik de prijs in op 29,50 euro. Het menu is 25 euro waard. Daar komen we dan ook meestal op uit. Soms op 22,50, of 20 euro. Maar dan moeten gasten ook iets afstaan. Een zonnebril of een tas. Het wordt dan ruilhandel. Al die artikelen gaan we binnenkort veilen om ons te verantwoorden naar de Belastingdienst toe.’

Naast het onderhandelingsmenu heeft Cuba Libre ook een crisismenu voor tien euro. ‘Ook daar halen we nog een kleine marge uit.’

Reageer op dit artikel