nieuws

Bezoekersaantal BBB meer dan gehalveerd

Restaurant

De vakbeurs BBB heeft dit jaar 10.936 bezoekers getrokken. Dat zijn er fors minder dan het jaar daarvoor. Toen kwamen nog 22.500 mensen af op de horecavakbeurs in Maastricht die toen samen viel met de EFFF.

Bezoekersaantal BBB meer dan gehalveerd

De beursorganisatie laat weten dat de nieuwe positionering van de beurs goed is ontvangen. Zo richt de BBB zich vooral op horecaprofessionals uit de zuidelijke provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.

Afgelopen week vond de 58 editie van de BBB plaats. Dit jaar vond de beurs plaats zonder de EFFF, een paralelbeurs die zich voorgaande jaren richtte op gastronomie. Tijdens de vier beursdagen bezochten in totaal 10.936 horecaprofessionals de BBB.

In een persbericht laat de BBB weten dat maar liefst tachtig procent van de bezoekers afkomstig was uit de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Ruim drie kwart van hen was beslissingsbevoegd. Uit deze gegevens blijkt dat de nieuwe positionering goed is ontvangen, concludeert de BBB.

Een van de hoogtepunten van de BBB was het Nederlands Kampioenschap Biertappen op woensdag 1 februari. Maastrichtenaar Nino Beltgens van restaurant Quasimolo uit Maastricht won de biertapwedstrijd in Maastricht.

Reageer op dit artikel