nieuws

Bibelot winnaar publieksprijs Restaurant Week

Restaurant

De zomereditie van de Nationale Restaurant Week 2008 is een razend succes gebleken: de 100.000 beschikbare couverts zijn bijna allemaal verkocht. Na afloop konden gasten de bezochte restaurants beoordelen, en daarbij kwam Bibelot in Waddinxveen als landelijke publiekswinnaar uit de bus.

Bibelot winnaar publieksprijs Restaurant Week

Bibelot ontving de Nationale Restaurant Week Publieksprijs uit handen van een afgevaardigde van organisator Diningcity.com. Deze publieksprijs is de enige prijs in de culinaire wereld die door de gasten zelf wordt toegekend.

Uit de bezoekersenquête bleek dat de waardering voor de bezochte restaurants bijzonder hoog is. Zowel de bediening als de kwaliteit van de gerechten en de service werd door de gasten gemiddeld met een 8 gewaardeerd.

79% van de gasten is van plan het bezochte restaurant nogmaals met een bezoek te vereren en 85% zal het restaurant aanbevelen aan vrienden en bekenden. Jeroen van den Brink, CEO van DiningCity.com, is verheugd met deze aantallen: ‘Onze doelstelling was mensen kennis te laten maken met restaurants die ze uit eigen beweging misschien minder snel zouden bezoeken. Met het feit dat de deelnemers zo hoog worden gewaardeerd en dat veel van de gasten het door hun bezochte restaurant nogmaals willen bezoeken en tevens aanraden aan bekenden, kan ik concluderen dat wij meer dan geslaagd zijn in onze opzet.’

In totaal lunchten en dineerden 94.000 gasten tijdens de Restaurant Week in de 556 deelnemende restaurants, tegenover 87.000 bij de vorige editie.

De volgende Restaurant Week vindt plaats van 2 tot en met 8 maart 2009. Reserveren is mogelijk vanaf medio februari.

Meer berichten over de Restaurant Week:

Reageer op dit artikel