nieuws

Bibob-onderzoek bouwproject Zuidas, oplevering horeca later

Restaurant

Het bouwproject Amsterdam Symphony aan de Zuidas is stil gelegd. Volgens een ingewijde wegens een Bibob-onderzoek naar de betrokken bouwondernemingen. De oplevering van de het omvangrijke horecaproject loopt vertraging op.

Bibob-onderzoek bouwproject Zuidas, oplevering horeca later

De horeca zou moeten gaan bestaan uit een coffee & cocktail bar, een brasserie (inclusief terras) en een selfservice restaurant. Genaamd Symphony’s met als exploitant Avenance, de contractcateraar uit Lijnden. Het kantoorpersoneel op de Zuidas (veelal financiële instellingen) kunnen nu toch al terecht voor f&b, zo meldt Avenance-directeur Paul Wortelboer.

‘We runnen al een tijdelijk restaurant in het betreffende kantoorgebouw maar dat is niet toegankelijk voor overig publiek. Daarnaast hebben we al langer diverse andere outlets op de Zuidas bij bedrijven en in multi tennant kantoorpanden.’ Symphony’s is (wel) publiektoegankelijk.

Bibob

Het restaurant, de brasserie en de koffiebar zouden in september opgeleverd worden. Het is niet duidelijk wanneer de bouw van het project wordt hervat. Avenance-directeur Paul Wortelboer: ,,We hebben nu even een tijdelijke hobbel en gaan er van uit dat de vertraging beperkt zal zijn.’’

Via de wet Bibob onderzoekt de gemeente Amsterdam of de betrokken bouwondernemingen niet met frauduleuze handelingen te maken hebben. Eigenaar is Philips Pensioenfonds, hoofdaannemer is Bouwfonds. In Amsterdam Symphony is ruimte voor 15.000 m2 wonen, 35.000 m2 kantoren, 4.000 m2 publieke ruimte, 3.000 m2 kunstcentrum en een ondergrondse parkeergarage voor 500 auto’s. Eerder werd al wel een hotel opgeleverd.

Meer nieuws over Avenance:

Reageer op dit artikel