nieuws

Bijzondere terrassluiting in Amsterdam

Restaurant

Het terras van restaurant De Bolhoed aan de Prinsengracht in Amsterdam is gesloten. De gemeente heeft dit besloten, omdat het te dicht ligt bij de gevel van de woonboot waarin hij zelf woont.

Bijzondere terrassluiting in Amsterdam

Dat meldt de Telegraaf, die eigenaar Hans Hoogland uitgebreid aan het woord laat. Op het miniterras – meer dan drie tafels hebben er volgens de uitbater nooit gestaan – hangt een schrijven waarin Hoogland zich verontschuldigt voor het beleid van de gemeente.

De ondernemer had het verhaal liever onder de pet gehouden, want er is volgens hem ‘altijd wat anders’. Zo kreeg hij naar eigen zeggen ooit geen vergunning omdat zijn terras aan de andere kant van de weg ligt, en later vanwege het gegeven dat het schuin aan de overkant is gevestigd.

Het terras van De Bolhoed bestaat sinds 1984 en kreeg nooit een waarschuwing voor overlast. In een nota van februari dit jaar van stadsdeel Centrum wordt dit bevestigd. Daarin werd bovendien vermeld dat het terras wordt gedoogd, ondanks de ligging tegen de gevel van een woonboot.

In mei volgde echter een brief waarin stond dat van gedogen geen sprake meer is.

Reageer op dit artikel