nieuws

Bizarre restaurantvideo met levende vis

Restaurant

Een restaurant in Taiwan is onderwerp van een heftige discussie. De eetgelegenheid serveert namelijk levende vis. De vis wordt gefrituurd maar leeft nadien nog zeker een half uur. De schokkende beelden zijn te zien op internet.

Bizarre restaurantvideo met levende vis

In een videoverslag op het web is te zien hoe een karper nog beweegt op het bord van de gast. De vis wordt geserveerd met zoetzure saus. Volgens de chef-kok van het restaurant moeten gasten de vis snel eten en niet het darmkanaal raken.

Dierenactivisten in Taiwan en de rest van de wereld reageren geschokt op het nieuws. Volgens dierenrechtenactiviste Liu Shian-Ian is een vis een gewerveld dier en kan dus pijn voelen. ‘De vis is onderhevig aan hevige pijn’, aldus Shian-Ian.

De chef-kok heeft laten weten voor deze bereidingswijze te hebben gekozen om zo te laten zien hoe vers de vis is. Ondanks de populariteit van het gerecht zien veel koks uit Taiwan af van dit gerecht. Ze vinden het wreed.

Bekijk hier de video

Reageer op dit artikel