nieuws

Blaauw haalt Spaanse kooktoppers naar Sophia

Restaurant

Topkok Ron Blaauw, culinaire directeur van de HME Group en fan van de Spaanse keuken, is druk bezig om Spaanse sterrenkoks naar Nederland te halen. Tweesterrenkok Blaauw wil met de buitenlandse topkoks het imago van zijn Amsterdamse restaurant Sophia veranderen.

Blaauw haalt Spaanse kooktoppers naar Sophia

Vanuit Spanje laat de Nederlandse tweesterrenkok weten bezig te zijn om ondermeer de kookgrootheden Juan Mari Arzak en Martin Berasategui naar Nederland te halen voor een of meerdaagse kookdemo’s in het nieuwe restaurant Sophia.

‘De eerste komt in april tijdens de opening van het terrasseizoen. We willen Sophia een meer culinair imago geven. Dit soort kanjers kunnen Sophia culinair op de kaart zetten’, aldus Blaauw vanuit Spanje.

Gelijktijdig weerlegt Blaauw in een bijlage van Het Financieele Dagblad het huidige hippe en trendy imago van Sophie. ‘We willen zulke woorden juist niet in onze naam hebben staan. We zijn hier om te blijven. We willen een internationale uitstraling met Sophia. We doen enorm ons best om er een wereldzaak van te maken’.

Restaurant Sophia wordt door velen genoemd als dè hotspot van Amsterdam op dit moment. Voormalig Quote-hoofdredacteur Jort Kelder noemde het bedrijf enkele weken geleden op televisie ‘een plaats waar de boven- en onderwereld zich ontmoet’. Blaauw probeert de zaak nu een culinair imago te geven.

Reageer op dit artikel