nieuws

Blaauw in gesprek met Hoefslag-duo

Restaurant

Er is een grote gastronomisch transfer in de maak. Topkok Ron Blaauw praat met chef-kok Andrès Delpeut en maître Vincent van Riet van restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin over een overgang naar de HME Group. Het duo van De Hoefslag zit momenteel thuis na problemen bij het befaamde restaurant.

Blaauw in gesprek met Hoefslag-duo

‘Ik heb gesproken met Delpeut en Van Riet. Het zou concreet kunnen worden op korte termijn. Ik wacht nog op een tweede gesprek. Andrés is een vakman en Vincent een fantastische gastheer. Die zijn altijd welkom’, bevestigt Blaauw de interesse voor het Hoefslag-duo.

’Aannemelijk’

Delpeut bevestigt het contact met Blaauw en spreekt van een ‘goed gesprek’. Hij noemt een overgang naar de club van Blaauw ‘aannemelijk’, maar wil eerst de zaken met De Hoefslag afhandelen.

Van Riet zegt gesproken te hebben over een functie bij de HME Group of in tweesterrenrestaurant Ron Blaauw in Ouderkerk a/d Amstel. Ook is hij in gesprek met een andere zaak, al heeft hij voorkeur voor een van de mogelijkheden van Blaauw.

Advertentie

Over de huidige situatie van Delpeut en Van Riet bij De Hoefslag is veel onduidelijkheid. Zeker is dat ze momenteel niet werken in het bekende restaurant in Bosch en Duin. De nieuwe eigenaar Johan Neppelenbroek, die de twee met verlof heeft gestuurd, is niet bereikbaar voor commentaar.

Ron Blaauw bouwt gestaagd verder aan zijn HME Group, waarin hij de culinaire invulling verzorgt. In een paginagrote advertentie in Misset Horeca laat hij weten structureel op zoek te zijn naar ‘ondernemende restaurantmanagers en chef-koks’.

Concreet zoekt hij nog mensen voor Brasserie Keyzer in Amsterdam, waarmee Blaauw een vliegenstart heeft, en het binnenkort te openen restaurant Sophia, eveneens in Amsterdam.

Onder de HME Group vallen de restaurants De Eendracht in Abcoude, Brasserie Keyzer in Amsterdam, ’t Amsterdammertje in Loenen a/d Vecht, L’Entrecote in Den Haag en Sophia in Amsterdam.

Zie ook

Reageer op dit artikel