nieuws

Blaauw koopt Bodega-Restaurant Keijzer

Restaurant

Tweesterrenkok Ron Blaauw heeft samen met de HME Groep, waar hij deel van uitmaakt, het beroemde Amsterdamse horecabedrijf Bodega-Restaurant Keijzer gekocht. Blaauw moet de zaak omtoveren tot een brasserie met Parijse uitstraling.

Blaauw koopt Bodega-Restaurant Keijzer

Dat bevestigt Blaauw aan MissetHoreca.nl. De HME Groep, bestaande uit vier personen, heeft de zaak per 1 december overgenomen van Sjoerd Kooistra. Momenteel inventariseert de groep naar de mogelijkheden van ‘Keijzer’.

Parijs
‘We willen er een mooi en goed lopende brasserie van maken. Zeg maar een brasserie met een Parijs gevoel. Ik ga culinaire adviezen geven en mensen neerzetten. Ik houd me bezig met het concept en straks met het bewaken van de kwaliteit. Keijzer is een fantastisch instituut’, aldus Blaauw.

Blaauw onderstreept dat het geen sterrenzaak wordt, maar een laagdrempelig horecabedrijf waar bezoekers van het Concertgebouw voor en na een optreden kunnen eten. Blaauw benadrukt verder dat zijn eerste prioriteit blijft liggen bij zijn tweesterrenrestaurant in Ouderkerk aan de Amstel.

Bodega-Restaurant Keijzer is een van de oude Grand Cafés van Amsterdam. Het bedrijf dateert van begin 1900. De laatste eigenaar is de omstreden Sjoerd Kooistra die met de verkoop zijn terugtrekkende beweging in de hoofdstad andermaal onderstreept.

Reageer op dit artikel