nieuws

Blaauw koopt Groot Paardenburg van Den Blijker

Restaurant

De HME-Groep van Ron Blaauw neemt Herman den Blijkers restaurant Groot Paardenbrug in Ouderkerk aan de Amstel over. Andres Delpeut wordt de nieuwe chef-kok in het restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, waar Ron Blaauw ook zijn eigen eetgelegenheid runt.

Blaauw koopt Groot Paardenburg van Den Blijker

Voor de HME-Groep, waar Ron Blaauw een soort van chief culinairy officer is, betekent de jongste aanwinst de zevende zaak van de groep. In het dorp onder de rook van Amsterdam runt de topkok zijn eigen restaurant Restaurant Ron Blaauw.

Blaauw zegt in De Telegraaf altijd al een zwak te hebben gehad voor het restaurant. ‘Er zit een groot stuk historie in Groot Paardenburg en de capaciteit en ligging is uniek, Wij gaan er een toegankelijk restaurant van maken met Andrès Delpeut als chef-kok van een internationale keuken’.

Herman den Blijker zegt blij te zijn met de verkoop van Groot Paardenburg. ‘Ik weet dat met de HME-groep de kwaliteit gewaarborgd blijft en misschien zelfs verbetert. David (Crouwel, red.) en ik zitten vooral in Rotterdam en Groot Paardenburg glipt een beetje door onze vingers’.

Reageer op dit artikel