nieuws

Bloedspoor nekt restaurantinbreker

Restaurant

Een 20-jarige man uit Zeist is opgepakt wegens een inbraak in een restaurant in Baarn op 4 december vorig jaar. De man liet tijdens de inbraak een bloedspoor achter. Op basis van een DNA-profiel kon de politie hem oppakken.

Bloedspoor nekt restaurantinbreker

De dader was het restaurant aan de Hilversumsestraatweg in Baarn binnengekomen door een ruit kapot te slaan. Hierbij verwondde hij zich aan zijn hand. Gevolg was dat de dader een bloedspoor achterliet in het restaurant. Tijdens de inbraak werd er niets ontvreemd uit het restaurant.

Forensische Opsporing stelde het bloedspoor veilig en stelde een DNA-profiel op. Door dit profiel te matchen met andere zaken, kon de identiteit van de man worden vastgesteld. De dader werd ook gekoppeld aan inbraken in een drogisterij in de gemeente Avenhorn.

Reageer op dit artikel