nieuws

Blok’s restaurant wint Proef Trofee

Restaurant

Tijdens Proef Amersfoort, een vierdaags culinair festijn waaraan 20 restaurants deelnamen, heeft Blok’s Restaurant de ‘Proef Amersfoort Trofee’ gewonnen. Deze werd zondag uitgereikt door tv-presentator Karel van de Graaf. Een eervolle vermelding kreeg restaurant en wijnbar Merlot.

Blok’s restaurant wint Proef Trofee

De jury kwalificeerde de gerechten van het winnende restaurant als ’fris, vernieuwend en hip’. Eigenaar Marco Blok die samen met z’n vrouw Ingeborgh Blok’s Restaurant runt, was verrast, aldus het Algemeen Dagblad. De jury was vooral te spreken over de gegrilleerde coquille, met gerookte kalfsworst en ijsje van snert.

Ondanks kou en regen bezochten duizenden Amersfoorters het evenement om te genieten van de meest uiteenlopende gerechten. Maar de proef kende wel enkele mindere dagen. Vrijdag en zaterdagmiddag viel op de opkomst tegen door toedoen van de regen. Donderdag en zondag was het druk.

Volgens organisator De Backer hebben de horeca-ondernemers tijdens het vierdaagse evenement een ,,zeer behoorlijke” omzet gedraaid.

Reageer op dit artikel