nieuws

Bocuse-deelnemer nog zonder commis

Restaurant

Marco Poldervaart, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse D’Or in Genève op 7 en 8 juni 2010 , is op zoek naar een commis.

Bocuse-deelnemer nog zonder commis

‘We zoeken nog een enthousiaste, jonge collega. Een leerling bijvoorbeeld die het lef heeft om deze uitdaging aan te gaan’, laat Marco Poldervaart weten in de de nieuwsbrief van Bocuse D’Or Nederland.

Hij is bij voorkeur op zoek naar iemand die bereid is om veel vrije tijd in de trainingen te steken. Het oefenen voor de internationale kookcompetitie vindt plaats in restaurant De Gastronoom in Harlingen, het bedrijf van Poldervaart.

Belangrijke voorwaarde om mee te mogen doen is dat de commis op 25 januari 2011 nog geen 23 jaar oud mag zijn. Volgens André van Doorn, voorzitter van de Bocuse D’Or Nederland is deelnemen aan een internationale wedstrijd erg leerzaam voor jonge koks. Hij verwijst naar Ronald Bellaart die in 2009 als commis van de Nederlander Wim Klerks mee ging naar de mondiale finale van deze kookwedstrijd in Lyon.

‘Hij zat nog op school en heeft inmiddels heel wat internationale reizen achter de rug en heeft in een jaar tijd meer geleerd dan iemand in een gewone werksituatie.’ Volgens Van Doorn is het commis-schap een ‘’bijzondere buitenlandse leerervaring. Een andere vorm van stage.’’

Geïnteresseerde jonge koks kunnen zich aanmelden via info@bocusedornederland.nl. Meer informatie staat op de website van Bocuse D’Or Nederland

Reageer op dit artikel