Willem Kool van De Telegraaf trad op als voorzitter van de jury die verder louter uit meesterkoks bestond. De wedstrijd vond plaats bij het Miele Experience Centre in Vianen waar de deelnemers aan de slag moesten met varkensvlees en tongschar.
Brussel en Lyon
Winnaar Ruisaard mag als vertegenwoordiger van ons land naar de Europese finale in Brussel op 20 en 21 maart 2012. De wereldfinale is in januari 2013 in Lyon.
Overige prijswinnaars Bocuse d'Or Nederland
Tweede prijs: Stephan Nijst, restaurant De Knip in Voorschoten
Derde prijs: Wesley Tolman, restaurant Sonoy* in Emmeloord
Visprijs: Wesley Tolman
Vleesprijs: Stephan Nijst.
Winnaar Martin Ruisaard heeft net per 1 oktober de overstap gemaakt van Het Veerhuys in Almere naar sterrestaurant De Fuik in Aalst van Marco Poldervaart. Hij versloeg 11 oktober niet alleen de eerder genoemde Wesley Tolman en Stephan Nijst, maar ook Robert-Jan Bubbermans van Kasteel Heemstede in Houten en Ruben Dekker van Le Garage in Amsterdam.
Ruisaard is geen onbekende in het wedstrijdcircuit; hij won onder meer het Nationaal Kampioenschap 2006 en de Haringmaster 2007.