nieuws

Bocuse d’Or Nederland naar Martin Ruisaard

Restaurant

Martin Ruisaard van Restaurant De Fuik* in Aalst heeft de Bocuse d’Or Nederland 2011 gewonnen.
De strijd om de Bocuse d’Or Nederland is is dinsdag 11 oktober in Vianen uitgevochten tussen vijf deelnemers. Zij werden beoordeeld door de sterrenchefs Ron Blaauw, Eric van Loo, Onno Kokmeijer en André van Doorn.

Bocuse d’Or Nederland naar Martin Ruisaard

Willem Kool van De Telegraaf trad op als voorzitter van de jury die verder louter uit meesterkoks bestond. De wedstrijd vond plaats bij het Miele Experience Centre in Vianen waar de deelnemers aan de slag moesten met varkensvlees en tongschar.

Brussel en Lyon

Winnaar Ruisaard mag als vertegenwoordiger van ons land naar de Europese finale in Brussel op 20 en 21 maart 2012. De wereldfinale is in januari 2013 in Lyon.

Overige prijswinnaars Bocuse d’Or Nederland

Tweede prijs: Stephan Nijst, restaurant De Knip in Voorschoten

Derde prijs: Wesley Tolman, restaurant Sonoy* in Emmeloord

Visprijs: Wesley Tolman

Vleesprijs: Stephan Nijst.

Winnaar Martin Ruisaard heeft net per 1 oktober de overstap gemaakt van Het Veerhuys in Almere naar sterrestaurant De Fuik in Aalst van Marco Poldervaart. Hij versloeg 11 oktober niet alleen de eerder genoemde Wesley Tolman en Stephan Nijst, maar ook Robert-Jan Bubbermans van Kasteel Heemstede in Houten en Ruben Dekker van Le Garage in Amsterdam.

Ruisaard is geen onbekende in het wedstrijdcircuit; hij won onder meer het Nationaal Kampioenschap 2006 en de Haringmaster 2007.

Reageer op dit artikel