nieuws

‘Bocuse in ogen kijken is verboden

Restaurant

Keukenmedewerkers van de Franse kookgrootheid Paul Bocuse moeten zich uiterst onderdanig opstellen ten aanzien van hun baas. Met hem spreken is niet toegestaan en Bocuse in de ogen kijken is zelfs verboden.

‘Bocuse in ogen kijken is verboden

Dat zegt Jean-Joël Bonsens, de chef-kok van één van de betere restaurants van Amsterdam, restaurant Chirstophe, in het blad Carp. Bonsens over zijn stage bij Paul Bocuse in Lyon: ‘In een Franse keuken praat je niet met de chef. Als je iets wil bespreken, praat je met jouw meerdere, die praat dan weer met de volgende in rang, etc’.

Doodse stilte
Bonsens vervolgt: ‘En je mag hem niet in de ogen kijken. Er heerste doodse stilte. Niemand praat, minder zingt. Muziek is verboden. In die keukens is het net als in het leger. Moet ook wel, want je werkt met twintig man. Een goed geoliede machine’.

Bonsens nam Christophe vorig jaar over van Jean-Christophe Royer. Met het verlies van een Michelinster als gevolg. ‘Ze zijn twee keer lang geweest van Michelin. Ze vroegen of er iets ging veranderen met een nieuwe eigenaar. Ik heb ze uitgelegd dat ik al jaren het culinaire beleid bepaalde. En toch doen ze dit. Een beetje vreemd’, aldus Bonsens in het Carp-interview met Alain Caron.

Zie ook:
Thuisland Frankrijk wint Bocuse d’Or

Reageer op dit artikel