nieuws

Bod op La Place kan elk moment komen

Restaurant

De kans is groot dat binnen enkele dagen een officieel bod wordt gedaan op La Place en V&D. Volgens Het Financieele Dagblad zou een van de geïnteresseerden H2 Equity Partners zijn. Deze investeringsmaatschappij was eerder in beeld om het noodlijdende Golden Tulip kort voor het faillissement over te nemen.

Bod op La Place kan elk moment komen

Volgens de zakenkrant zijn nog drie partijen in de race om La Place en V&D over te nemen. Het zou allemaal gaan om investeringsmaatschappijen. Naast H2 Equity Partners wordt ook het Britse Merchant Capital Partners genoemd. Over een derde gegadigde is niets bekend.

Volgens bronnen kunnen de potentiële kopers elk moment een bod doen op restaurantketen La Place en warenhuisbedrijf V&D. Het verkoopproces zou dan in september afgerond kunnen worden.

H2 Equity Partners werd vorig jaar genoemd in het spel rond de overname van Golden Tulip. De durfkapitalist zou achter Apollo Hotels & Resorts staan om een doorstart te maken met Golden Tulip. Tot een deal kwam het niet. Golden Tulip ging failliet en het merk kwam in handen van Starwood Capital.

De huidige eigenaar van La Place, Maxeda, maakte begin dit jaar bekend af te willen van de bedrijven waartoe ook Bijenkorf, Hunkemöller en M&S-mode behoren. Half juli maakte Maxeda bekend de 122 La Place-restaurants als eerst te willen verkopen.

Reageer op dit artikel