nieuws

Boerma: ‘Nederland te klein voor huidige topgastronomie

Restaurant

Nederland is volgens Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen zo langzamerhand te klein geworden voor de topgastronomie in ons land. Volgens Boerma moeten we ons meer richten op eters uit het buitenland.

Boerma: ‘Nederland te klein voor huidige topgastronomie

Boerma deed zijn uitspraak tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker afgelopen maandag in Rotterdam. Daarin staat De Leest samen met De Librije in Zwolle op een deelde derde plaats.

‘Ons land is zo langzamerhand te klein voor al die topgastronomie. Internationaal moeten we er wat meer mee doen. We moeten net als in al die wereldsteden zien dat al die mensen naar Nederland komen om te eten’, aldus Boerma.

Boerma denkt dat het een kwestie van tijd is voordat er een stroom van buitenlandse eters voor de Nederlandse gastronomie op gang komt. De topchef zelf is regelmatig in het buitenland te vinden om te ervaren wat de jongste ontwikkelingen zijn in de internationale gastronomie.

Reageer op dit artikel