nieuws

Boerma tipt Andreas Caminada

Restaurant

Tweesterrenkok Jacob Jan Boerma ziet in Andreas Caminada een veelbelovende chef waar we nog veel van gaan horen. De Zwitserse tweesterrenchef is onlangs tot beste restaurant van zijn land uitgeroepen.

Boerma tipt Andreas Caminada

Restaurant Schauenstein in Fürstenau van Andreas Caminada is volgens Boerma gastronomisch gezien een veelbelovend restaurant. ‘Daar gaan we nog veel van horen’, voorspelt de Nederlandse chef-kok en eigenaar van De Leest in Vaassen.

Voor deze zomer heeft hij een reis naar Graubünden, naar dit restaurant gepland. ‘Het is booming wat daar gaande is, ik wil voelen wat daar speelt.’ Caminada wordt genoemd als kanshebber voor een derde ster.

De Zwitser is sinds 2003 bezig en verwierf in korte tijd tweede Michelin-sterren. De gids Gault Milau riep hem in 2005 uit tot ‘Talent van het Jaar’ en in 2007 was hij de grootste stijger met 17 punten. Vorig jaar is hij met de titel ‘Kok van het Jaar 2008’ aan de haal gegaan. Aan deze erelijst is sinds kort de uitverkiezing van beste restaurant van het jaar door de Zwitserse krant Blick bij gekomen.

Een uitgebreid portret van Jacob Jan Boerma en De Leest in Vaassen, staat in Misset Restaurant dat op 22 mei is verschenen.

Reageer op dit artikel