nieuws

Bokkedoorns verliest Jeroen Bavelaar aan Posthoorn

Restaurant

Jeroen Bavelaar vertrekt na vijf jaar als souschef van Lucas Rive bij twee sterrenrestaurant De Bokkedoorns. De 33-jarige topkok stapt medio juni over naar sterrenrestaurant Posthoorn waar hij naast patron Marc Boeljon verantwoordelijk wordt voor de culinaire leiding. Hij vervangt daarmee Rogier van Dam.

Bokkedoorns verliest Jeroen Bavelaar aan Posthoorn

Maandag werd bekend dat Rogier van Dam Posthoorn per 1 juni heeft verlaten. Van Dam begint voor zichzelf maar het is nog niet officieel bekend waar en wanneer dat gaat gebeuren.

Marc Boeljon: ‘Jeroen is niet alleen gekozen vanwege zijn kwaliteiten maar vooral ook vanwege zijn perfect aansluitende kookstijl. We zetten de huidige uitgezette lijn voort met Thijs Steur als souschef maar kunnen het team met toptalent Bavelaar verder ontwikkelen tot de top van culinair Nederland. Wellicht een eigenwijze keuze maar voor voor ons de enige juiste’.

Lucas Rive vanuit Overveen over het verlies van zijn souschef Bavelaar: ‘Het is een verlies voor de Bokkedoorns, maar het is het juiste moment en een prachtige uitdaging.’

Kasteel van Rhoon

Jeroen Bavelaar, zoon van banketbakkers, werkte eerder onder meer bij Kasteel van Roon en De Librije. De souschef van Posthoorn blijft Thijs Steur, vanaf de start vijf jaar geleden al werkzaam bij het restaurant in Monnickendam.

Bavelaar wordt al lange tijd getipt als een van de meest talentvolle opvolgers van de huidige generatie topchefs in Nederland.

Hij ging na de basisschool naar het ROC banketbakken in Rotterdam. Al snel kwam hij erachter dat hij kok wilde worden. Wat volgde was een carrière bij verschillende restaurants. Bij Kasteel van Rhoon kreeg hij alle ruimte van Meester-kok Aart van der Hoek. Daarna vetrok hij naar het westen van het land voor zijn eerste kennismaking met Lucas Rive.

De Librije

Na zijn kennismaking met de Bokkedoorns kookt Jeroen samen met Jonnie Boer bij De Librije en ontwikkeld zich daar razend snel tot souschef. Daar maakt hij als souschef mee dat De Librije in 2004 de derde ster ontvangt. In 2006 keert hij terug naar zijn grote voorbeeld en leermeester Lucas Rive.

Reageer op dit artikel