nieuws

‘Bord-niet-leeg-boete’ voor goed doel

Restaurant

De organisatie ‘Rotterdam helpt de wereld’ zet zich op allerlei manieren in voor goede doelen. Bij één van hun nieuwe projecten gaan restaurants 10 cent in rekening brengen bij gasten die hun bord niet leeg eten. Van dit bedrag kan een gezin in Sierra Leone een dag eten, waar Rotterdam helpt de wereld voor gaat zorgen met dat geld.

‘Bord-niet-leeg-boete’ voor goed doel

Sander Verschuren van de organisatie hoopt tegen de zomer met zo’n honderd restaurants samen te werken in dit project.

‘Stel dat bij elk restaurant gemiddeld per dag vijftien keer de compensatie wordt toegepast. Dan zorgen wij voor 1500 maaltijden in Afrika per dag, en kunnen 45.000 gezinnen per maand fatsoenlijk eten.’

Vanaf 1 maart wordt maandelijks het geld bij de restaurants opgehaald, waarna Rotterdam helpt de wereld ervoor zorgt dat het via hulporganisatie Sunday Foundation in Afrika terecht komt.

Reageer op dit artikel