nieuws

Boreas** in Heeze nieuw in superlijst Gault Millau 2012

Restaurant

Restaurant Boreas in Heeze van Nico en Sonja Boreas is doorgedrongen tot de superlijst van Gault Millau. Hierin staan alleen die restaurants die 19 punten of hoger scoren in de culinaire gids. Boreas stijgt van 18 naar 19 en treedt daar mee toe tot de exclusieve top zes van Nederland.

Boreas** in Heeze nieuw in superlijst Gault Millau 2012

Boreas verkeert in goed gezelschap, de andere namen in de superlijst zijn Oud Sluis*** in Sluis, Inter Scaldes ** in Kruiningen, Beluga** in Maastricht, De Librije*** in Zwolle en De Leest** in Vaassen.

Onbetwistbare top

Sonja Boreas is blij verrast met de notering in de onbetwistbare top. ‘We hadden het echt niet durven dromen. Heel erg leuk. Omdat Nico aan zijn spataderen werd geholpen konden we zelf niet bij de gidspresentatie aanwezig zijn in Scheveningen, maar toen we dit hoorden… Echt heel leuk.’

‘We zijn er heel blij mee. Een mooie bekroning op het werk. Niet alleen voor ons, ook voor het team. Zij werken er ook keihard voor.’

Lekker 2012

In tegenstelling tot de stijging in Gault Millau, positioneert Lekker Boreas een paar posities lager, van 10 naar 12. Sonja Boreaas reageert daar nuchter op. ‘Zo zie je maar dat al die gidsen een persoonlijk oordeel vellen. Smaken verschillen en bij de een doe je het heel goed en de ander beoordeelt je wat minder goed. Maar wij zijn ook heel blij met een twaalfde plek in Lekker, hoor. We gaan gewoon verder groeien met ons bedrijf.’

Reageer op dit artikel