nieuws

Bottles verslaat diverse sterrestaurants

Restaurant

Restaurant Bottles uit het Zeeuwse Sas van Gent heeft diverse sterrestaurants verslagen in de wedstrijd om de Zilveren Oester. Bottles streefde onder meer Ciel Bleu, De Librije en Restaurant Ron Blaauw voorbij.

Bottles verslaat diverse sterrestaurants

Tijdens de titelstrijd streden acht professionele duo’s van gastheer en kok p het ROC in Middelburg om de Zilveren Oester.

Het winnende duo van Restaurant Bottles uit Sas van Gent bestond uit kok Fabian van Himschoot en gastheer Jens Hoogstad. Ze kregen hun prijs uithanden van Robert Kranenborg. Ze mogen samen twee weken naar Hong Kong waar ze all-inclusive in het Landmark Oriental Mandarin Hotel verblijven.

De andere deelnemers

– restaurant Hofke van Bazel (Bazel, België);

– restaurant de Librije (Zwolle);

– restaurant Ciel Bleu (Amsterdam);

– restaurant de Lindenhof (Giethoorn);

– restaurant Villa Copera (Tolkamer);

– restaurant Chateau Neercanne (Maastricht);

– restaurant Ron Blaauw (Ouderkerk aan de Amstel).

Bottles won slechts met een half punt verschil op de nummer 2, Ciel Bleu in Amsterdam. Dit restaurant met als deelnemers kok Vito Reekers en maitre Pasquinel Kolk, heeft de Persprijs gewonnen. Zij mogen samen dineren bij Oud Sluis. De Librije uit Zwolle met kok Laurent Smallegange en Adrian Zarzo Habraken werd winnaar van de Styling- en innovatie award.

De deelnemende koks bereidden een viergangenmenu voor acht personen. In het voor-, tussen- en hoofdgerecht moest met vis, schaal- en schelpdieren worden gewerkt. De gastheer of -vrouw moest het gerecht presenteren met bijpassende wijnen en een presentatietafel maken.

Reageer op dit artikel