nieuws

Boze Jonnie Boer: ‘Stentor verdraait feiten

Restaurant

Jonnie Boer is woest. De driesterrenkok is boos op de regionale krant De Stentor. Die schreef afgelopen weekend over financiële problemen bij het Librije-concern. Volgens Boer zijn feiten verdraaid en heeft de regionale krant oude koeien uit de sloot gehaald.

Boze Jonnie Boer: ‘Stentor verdraait feiten

In een reactie aan MissetHoreca.nl vanaf hun vakantieadres in Oostenrijk laten Jonnie en Thérèse Boer weten ‘not amused’ te zijn met de berichtgeving over hun bedrijf. De Boertjes erkennen dat de broekriem aangehaald moet worden, maar van grote financiële problemen zoals de regionale krant meldt is geen sprake.

‘Het klopt dat we ons kostenniveau omlaag moeten brengen. We hebben de afgelopen jaren de vinger onvoldoende aan de pols gehouden. Maar van gedwongen verkoop van bedrijven is geen sprake’, aldus Jonnie Boer.

Boer doelt daarmee op een passage in het artikel van De Stentor waarin wordt gemeld dat restaurant Koperen Kees moet worden verkocht. ‘Een jaar geleden kwamen we in gesprek met ondernemer Sander Dol. Die wilde Koperen Kees overnemen, zonder de grote keuken in de kelder. Nu zijn we op een punt dat er een intentieverklaring is getekend om de zaak te verkopen. Maar zeker niet op aandringen van de bank. Echt niet’.

Pijn

Restaurant Koperen Kees is volgens Boer nog niet verkocht. Dit in tegenstelling tot wat De Stentor schrijft. ‘Het klopt gewoon niet. Net zoals de hele insteek van het verhaal niet klopt. De Stentor, nota bene een krantje hier uit Zwolle, gunt mij het verhaal niet. Dat doet pijn’.

Boer zegt niet of nauwelijks te zijn gehoord in het hele verhaal. ‘Ze halen oude koeien uit de sloot en hopen op een journalistiek stuntwerkje. Het is lariekoek dat wij personeel gedwongen moeten ontslaan. Lariekoek.’

De topkok erkent dat er de afgelopen jaren niet goed genoeg is gekeken naar de uitgaven. Boer: ‘Eind december hebben we, zoals we jaarlijks aan het eind van het jaar doen, een plan gemaakt. We hebben besloten om scherper te zijn op kosten en hebben veel korte contracten niet verlengd. Maar die waren anders veelal toch niet verlengd, omdat ze niet in ons bedrijf passen of weer ervaring willen opdoen in een ander bedrijf’.

Honderd uur per week werken

‘Het verhaal dat we het bedrijf gezonder willen maken klopt’, zegt Boer. ‘Het klopt ook dat ons managementteam is uitgebreid met een paar vakmensen. Ron Wensink is daar een van. Hij helpt ons heel goed en heeft veel verstand van financiële zaken’, aldus Boer.

Het doet Boer pijn dat zijn imperium in een kwaad daglicht wordt gezet in de pers. Boer: ‘Thérèse en ik werken honderd uur per week. Ons restaurant zit dagelijks stampvol. Je moet een jaar van tevoren reserveren om te kunnen eten in ons restaurant. Ik weet ook dat er dingen beter moeten. Daar werken we ook aan. Maar De Stentor heeft feiten verdraaid en dat doet pijn’.

Reageer op dit artikel