nieuws

Braakhekke dreigt Vinden.nl met rechtszaak

Restaurant

Joop Braakhekke heeft de zoekmachine Vinden.nl gesommeerd om direct te stoppen met een reclamecampagne waarin over Joop Braaklekker wordt gesproken. Braakhekke eist een schadevergoeding van 25.000 euro.

Braakhekke dreigt Vinden.nl met rechtszaak

Bij monde van zijn advocaat heeft Braakhekke bij Vinden.nl aangegeven de reclame-uiting onrechtmatig te vinden. Braakhekke dreigt naar de rechter te stappen indien Vinden.nl niet stopt met het gebruik van de naam Joop Braaklekker, zo meldt Vinden.nl.

Braakhekke laat in een reactie aan Misset Horeca weten het onbeschaafd te vinden dat zijn naam ongevraagd wordt gebruikt. ‘Het is ongepast. Ik weet hier niets van. Ik heb zojuist met Willibrord Frequin gebeld en die is witheet. Mijn advocaat regelt het allemaal verder’.

Vinden.nl laat weten vooralsnog geen gehoor te geven aan de eis van de bekende kok. ‘Naar onze mening brengt het gebruik van de naam Joop Braaklekker in deze campagne geen schade toe aan Joop Braakhekke. Het is grappig bedoeld’, aldus directeur Jan-Willem Tusveld van Vinden.nl.

Tusveld vervolgt: ‘We gebruiken meerdere personages in onze campagne en iedereen begrijpt natuurlijk wel dat Joop Braakhekke hier zelf niets mee te maken heeft’.

Naast directe stopzetting van het reclamespotje eist Braakhekke een schadevergoeding van 25.000 euro.

Reageer op dit artikel