nieuws

Braakhekke woest over rookplan

Restaurant

Joop Braakhekke moet niets hebben van het nieuwe rookplan van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). De bekende Nederlandse kok is woest over het voorgenomen rookverbod in de horeca. Braakhekke hamert in zijn verweer op goede ventilatieapparatuur.

Braakhekke woest over rookplan

‘We worden als kinderen betutteld. Wij, als gastheren, hebben als vak het onze bezoekers naar de zin te maken. In een walm van rook heeft niemand het leuk, dus zorgen wij voor een goede luchtbehandeling en een goede afzuiginstallatie’, aldus Braakhekke in een ingezonden brief in De Telegraaf.

Een rookverbod roept veel vragen op bij de ‘kookgek’. ‘Waarom in vredesnaam? Voor onze gezondheid? Wie wil dat we allemaal 150 jaar oud worden? Denk je dat het gezond is dat automobilisten elke dag in files staan tussen ronkende, vervuilende motoren?’, vraagt Braakhekke zich af.

Braakhekke is niet de enige met een uitgesproken mening over de jongste rookplannen. De internetredactie van Misset Horeca werd de afgelopen dagen overspoeld met allerlei reacties naar het plaatsen van een oproep op deze site. Veel ondernemers willen duidelijkheid, vragen zich af waarom ventilatie geen optie is en vrezen onderlinge concurrentie door de uitzonderingspositie voor de natte sector.

Zie ook:
Reageer hier op de jongste rookplannen

Reageer op dit artikel