nieuws

Brabantse opleidingen serveren (H)eerlijk menu

Restaurant

Een aantal restaurants van horecaopleidingen in Brabant serveert in het kader van Wereld Voedseldag op 16 oktober de hele maand de (H)eerlijke Maaltijd. Een deel van de opbrengst gaat naar een project in Gambia.

Brabantse opleidingen serveren (H)eerlijk menu

Het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) Brabant heeft de (H)eerlijke Maaltijd ontwikkeld om aandacht te vragen voor voedselproblematiek in de wereld. De (H)eerlijke Maaltijd is gebaseerd op de hoeveelheden die per persoon per dag beschikbaar zijn, als al het voedsel op de wereld eerlijk verdeeld zou worden. Volgens het COS is de oorzaak van honger niet een gebrek aan voedsel, maar de oneerlijke verdeling ervan.

Deelnemende restaurants horen bij de opleidingen van De Rooi Pannen in Breda en Eindhoven, De Leijgraaf in Oss en Cuijk, het Prisma van Cooth College in Breda en restaurant Blend in Tilburg.

Een deel van de opbrengst van de maaltijden wordt gedoneerd aan een medicinale kruidentuin in Gambia, waar een opleidingscentrum wordt gerealiseerd waar vrouwengroepen kunnen leren over de werking van de planten en kruiden.

Reageer op dit artikel