nieuws

Brand verwoest eetgelegenheid Oudenbosch

Restaurant

Een brand heeft maandagmiddag een eetgelegenheid aan de Bosschendijk in Oudenbosch (Noord-Brabant) in de as gelegd. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een defect in de frituur. Dat heeft de politie gemeld.

Brand verwoest eetgelegenheid Oudenbosch

De brand brak rond twee uur uit in een cafetaria en het Chinees restaurant Happy Valley. De vlammen sloegen al snel uit het pand. Omdat het gebouw aan het spoor grenst, besloot spoorbeheerder ProRail het treinverkeer tussen Zevenbergen en Oudenbosch stil te leggen.

Ziekenhuis

De twee eigenaren van het pand liepen door de rook ademhalingsproblemen op en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten na onderzoek naar huis. Vanwege de rook kregen omwonenden het advies om ramen en deuren dicht te houden. Schadelijke stoffen zijn niet gemeten.

In totaal bestreden ongeveer vijftig brandweerlieden het vuur. Ze konden voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen elektronicazaak. De brandweer kon om half zes het sein brand meester gegeven.

Reageer op dit artikel