nieuws

Brandstichting restaurant niet uitgesloten

Restaurant

De politie in Drenthe sluit niet uit dat de brand in een Chinees restaurant in Assen is aangestoken. Jasmijn Garden Chinees Restaurant brandde tot de grond toe af. Gelijktijdig woedde er ook brand in een nabijgelegen oude boerderij en in een loods van een kwekerij iets verderop.

Brandstichting restaurant niet uitgesloten

Directe aanwijzingen voor brandstichting zijn er nog niet. Daarvoor is het onderzoek nog te vers. Maar de politie laat andermaal weten dat brandstichting niet wordt uitgesloten. Technisch onderzoek zal antwoord moeten geven.

De burgemeester van Assen heeft omwonenden van de door brand getroffen gebouwen in een brief laten weten dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de branden. De totale schade van de branden wordt geschat om meer dan een miljoen euro.

Reageer op dit artikel