Brasserie Keyzer kiest voor vis

Brasserie Keyzer kiest voor vis

Brasserie Keyzer in Amsterdam opent na een grondige verbouwing op vrijdag 27 juli haar deuren. In de keuken van de bekende zaak, die culinair onder leiding staat van tweesterrenkok Ron Blaauw, viert vis de boventoon.

De verhouding vis-vlees is 75-25 procent, zo laat tweesterrenkok Ron Blaauw weten vanaf zijn vakantieadres. ‘We gaan seizoensvis op de kaart zetten. Vis is gezond en een mooi product’, aldus Blaauw.

De keuken van Brasserie Keyzer aan de Van Baerlestraat wordt dagelijks geleid door chef-kok Barry de Back. Ron Blaauw houdt zich bezig met het samenstellen van de menukaart een het adviseren van de keuken.

Vrijdag 27 juli opent Brasserie Keyzer de deuren. De zaak werd enige tijd geleden gekocht door de HME Group. Interieurarchitect Wim Hoopman van HIP project nam Keyzer onder handen en toverde de zaak om tot een brasserie van internationale allure.

De HME Group is naast Brasserie Keyzer ook eigenaar van restaurant De Eendacht in Abcoude, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, l’Entrecote in Den Haag en de jongste aanwinst restaurant Sophia in Amsterdam Zuid.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.