nieuws

Britse topchef stelt menu samen voor Nevy

Restaurant

De Engelse sterrenchef Tom Aikens was in november te gast in de keuken van visrestaurant Nevy in Amsterdam. Speciaal daarvoor stelde hij het Tom Aikens at Nevy-menu samen. Het menu is dit weekend nog te proeven bij Nevy.

Britse topchef stelt menu samen voor Nevy

Het menu is een ‘ode aan de zee’, zo meldt de crew van Nevy. Het bestaat uit wilde oester met gewürztraminer jelly en citroenpuree; gemarineerde makreel met biet, hazelnoten en mierikswortel; uit rode mul met pistacherisotto; zalm met chili en limoen-pindakruim en gepekelde radijs; courgettepuree en zwarte olijvenkruim; en last but not least: gecomprimeerde ananas met kokosnootsorbet en muntschuim

Het menu is nog tot en met zondag verkrijgbaar bij Nevy, tijdens lunch en diner. Een driegangenmenu kost veertig euro, een viergangenmenu kost vijftig euro.

Na afloop van de aftrap-lunch op zondag 21 december nam Tom Aikens ook nog een speciaal lintje in ontvangst vanwege zijn bijzondere viskookboek ‘Zilt’. Het gaat om het Lintje van de Boekverkoper 2010. Hij kreeg het lintje omdat hij in zijn boek een lans breekt voor duurzame alternatieven voor bedreigde vissoorten.

Reageer op dit artikel