nieuws

Broodje Borsato in stadsbrasserie

Restaurant

Elhorst Eten & Drinken in Alkmaar komt met een bijzondere actie. Samen met zanger en oud-leerling van een bakkersopleiding, Marco Borsato, heeft de stadsbrasserie een speciaal broodje samengesteld, ‘Vitello Tonnato Borsato’.

Broodje Borsato in stadsbrasserie

Het speciale Italiaanse broodje is van zondag 5 tot en met zaterdag 11 oktober verkrijgbaar in het gerenommeerde Alkmaarse bedrijf. De opbrengst van het Borsato-broodje is voor War Child, het goede doel waar Borsato al jaren nauw betrokken bij is.

Eigenaar Kees Elhorst van Elhorst Eten & Drinken kwam door een andere jubileumactie (het bedrijf bestaat 45 jaar) op het idee iets voor een goed doel te doen. Hij besloot een e-mail te sturen naar de website van plaatsgenoot Marco Borsato met de vraag of de zanger zijn naam wilde verbinden aan een speciaal broodje.

Italiaans broodje

‘Binnen twee uur ontving ik een e-mail waarin hij liet weten graag zijn naam aan de actie te willen verbinden. En ook War Child zag de actie helemaal zitten’, laat Kees Elhorst weten.

Elhorst vervolgt: ‘Marco heeft ons voorgesteld om een Vitello Tonnato te maken: een heerlijk Italiaans broodje met kalfsfricandeau en tonijnmayonaise. Dat broodje hebben wij natuurlijk meteen “Vitello Tonnato Borsato” genoemd’.

Het speciale Borsato-broodje kost de gast 7,50 euro. De totaalopbrengst van de verkopen van 5 tot en met 11 oktober gaat naar War Child. Borsato zelf heeft toegezegd binnenkort het broodje zelf te komen nuttigen bij Elhorst Eten & Drinken.

Reageer op dit artikel