nieuws

‘Buitenlandse keuken remt groenteconsumptie

Restaurant

De opmars van de buitenlandse keuken zorgt er voor dat Nederlanders veel te weinig groente en fruit eten. Ze komen net aan de helft van de voorgeschreven hoeveelheden. Dat meldt AGT Promotie Nederland.

‘Buitenlandse keuken remt groenteconsumptie

‘Het traditionele eetpatroon van aardappels, groenten en vlees is verdwenen. Vaak is het pasta of rijst dat op tafel verschijnt. Maar veel mensen vergeten gewoonweg om hier groenten aan toe te voegen’, aldus Marja Slagmoolen van AGF Promotie in De Telegraaf.

Naast de opmars van de buitenlandse keuken schrijft AGF Promotie Nederland het probleem toe het feit dat mensen gewoonweg geen idee hebben hoe ze verse groenten moeten bereiken. Vooral het doorgeven van de kookkennis van moeder naar kind stokt.

Slogan
Het bureau voor de aardappelen-, groenten- en fruitsector probeert Nederlanders meer groente en fruit te laten eten met een nieuwe campagne. Met de slogan ‘verwerkte groenten, lekker en gezonder dan je denkt’ hoopt het bureau het imagoprobleem van de blik- en diepvriesgroenten op te lossen.

Reageer op dit artikel