nieuws

Bulgaarse restaurants niet klaar voor EU

Restaurant

Restaurants in Bulgarije voldoen niet aan de kwaliteit- en hygiëne eisen van de EU. 99 Procent van de Bulgaarse eetgelegenheden scoort een dikke onvoldoende. Bulgarije hoopt in 2007 aan te sluiten bij de EU.

Bulgaarse restaurants niet klaar voor EU

Uit onderzoek blijkt dat slechts één procent van de 12.000 geregistreerde restaurants voldoet aan de eisen waaraan restaurants in de EU moeten voldoen. Het gaat hierbij om eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne. Verder blijkt uit onderzoek dat meer dan 90 procent van de Bulgaarse restaurants onbekend zijn met de EU-voorschriften.

Bulgarije werd op 29 maart 2004 officieel lid van de NAVO en ambieert lidmaatschap van de Europese Unie. In 2004 werd het Oost-Europese land nog geweigerd door de EU. Voorlopig is nu 1 januari 2007 als streefdatum voor de Bulgaarse toetreding vastgesteld. Het associatieverdrag werd op 25 april 2005 ondertekend.

Reageer op dit artikel