nieuws

Buurt bepaalt koers nieuw concept ‘United Tastes of

Restaurant

Nederland is weer een bijzonder horecaconcept rijker. Het gaat om een restaurantconcept waarbij de directe omwonenden grote invloed hebben. Zo bepalen ze voor een deel hoe het interieur eruit ziet en wat er op de kaart staat. Het concept ‘United Tastes of….’ wil snel uitrollen in ons land.

Buurt bepaalt koers nieuw concept ‘United Tastes of

De eerste zaak gaat maandag 23 mei open in Amsterdam. In het oude Hotel Casa 400 heeft het ruimte gehuurd om, tot de sloop van het pand over een jaar, het restaurant ‘United Tastes of 1097’ te runnen. 1097 Staat in dit geval voor het postcodegebied.

Het idee achter het concept is dat direct omwonenden invloed hebben op het beleid. Zo komt hun favoriete thuisgerecht op de menukaart en kunnen ze stoelen en tafels van thuis kwijt in het restaurant. In ruil daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld een gratis maaltijd.

Bedenkers achter het lokale restaurantconcept zijn Sarriel Taus en Harry Puts. Taus is bekend als eigenaar van opleidingsrestaurant Fifteen, eveneens in Amsterdam. De eetvisie van Taus en Puts luidt: lekker, gezond eten van goede origine.

‘Het restaurant heet United Tastes of, daarachter komt het postcodegebied. De smaak van de buurt staat centraal, het is dus niet plaatsgebonden, kan overal staan en is dus nergens hetzelfde’, aldus Taus in Metro.

Het restaurant in het oude pand van Hotel Casa 400 aan de James Wattstraat gaat maandag open. Over een jaar gaat het weer dicht wanneer het pand de sloopkogel krijgt. Taus en Puts willen het ‘buurtrestaurant’ snel op meerdere plaatsen openen.

Reageer op dit artikel