nieuws

Buurt boos op Suikerbol

Restaurant

Omwonenden van pannenkoekenrestaurant De Soete Suikerbol balen van de feesten en bruiloften die vaak in het restaurant gehouden worden. Volgens de vergunning mogen dat er twaalf per jaar zijn, maar het gebeurt vaker, volgens de buurtbewoners.

Buurt boos op Suikerbol

De buurt klaagt al twee jaar bij de gemeente over de overlast die de partijen veroorzaken. Nu vond het bezwaar gehoor bij de gemeente, die De Suikerbol op de vingers tikt en op de ‘lichte’ horecavergunning wijst, die slechts twaalf feesten per jaar toestaat.

‘Laatst speelde er een band tijdens een trouwerij. We dreunden haast ons huis uit. We hebben hier allemaal jonge kinderen. Dan is het niet leuk als je ’s nachts zo vaak last hebt van het geluid, terwijl je in een stille wijk denkt te wonen’, zegt een bewoonster die al twee jaar probeert de feestjes aan de overkant aan banden te leggen anoniem in het Algemeen Dagblad. ‘Eindelijk hebben we dit stukje nu gewonnen. Ik hoop alleen dat de eigenaren zich er aan houden.’

Niet alleen de bruiloften en feesten zijn een doorn in het oog van de omwonenden, ook het terras, dat op zomeravonden tot laat open is, zorgt voor irritaties. De eigenaren van De Suikerbol hebben al een terrasscherm geplaatst om de overlast tot een minimum te beperken. ‘En om de mensen tegemoet te komen’, zegt Marlène van Buuren die de boerderij met haar man heeft gekocht en exploiteert.

‘Maar het gaat om een handjevol buren die last van ons hebben en nu hun gelijk krijgen. Op deze manier wordt het heel moeilijk om ons bedrijf te laten groeien.’ De Soete Suikerbol is niet van plan het erbij te laten zitten. ‘De gemeente was in eerste instantie erg blij met ons, omdat we dit monument helemaal hebben opgeknapt. We zijn zelfs een officiële trouwlocatie geworden. Wij gaan nu precies uitzoeken wat onze rechten zijn. Wat mij betreft komen partijen nog te weinig voor, maar die activiteit groeit wel.’

De Soete Suikerbol speelde twee jaar geleden de hoofdrol in de serie De Balans van Misset Horeca, zie hieronder een videopresentatie en een profiel van de zaak:

Reageer op dit artikel