nieuws

Café in Bosschenhoofd stopt gedwongen met optredens

Restaurant

Café Stroop in Bosschenhoofd bestaat al sinds 1893. Er treden de laatste jaren regelmatig artiesten op, maar dat lijkt nauwelijks meer mogelijk. De gemeente legde het café een dwangsom op omdat de geluidsnormen werden overtreden.

Café in Bosschenhoofd stopt gedwongen met optredens

In Bosschenhoofd gebeurt niet zoveel. Het is een rustig plaatsje waar Café Stroop soms zorgde voor wat muzikaal vertier met leuke bands. Eigenaar Vincent van den Broek kan echter weinig anders dan zachtere muziek, of helemaal niks meer programmeren.

Lawaai

Buren van Café Stroop hadden geklaagd over geluidsoverlast en daarop is de Regionale Milieu Dienst komen meten. De conclusie: de kroeg maakt soms teveel lawaai. Eigenaar Vincent van den Broek weet niet zeker waar het door komt. Het kunnen luid pratende mensen zijn op het terras, maar de concerten liggen het meest voor de hand.

Akoestisch

De geplande optredens voor het najaar bij Café Stroop worden afgezegd, want de dwangsom is hoog: 2.500 euro per overtreding tot een totaal van 12.500 euro. Van Den Broek baalt ervan, want ‘de combinatie van café en restaurant is een succesformule’, zegt hij in de plaatselijke krant. De café-eigenaar gaat nu op zoek naar artiesten die akoestisch optreden en daardoor minder geluid produceren dan elektrisch versterkte bands.

Reageer op dit artikel