nieuws

Campingkok wint persprijs Saisonnier

Restaurant

René Bosch, chef-kok van vakantiepark Beerze Bulten in Overijssel, heeft de Persprijs 2009 van culinair magazine Saisonnier gewonnen. De prijs was wegens gebrek aan goede kandidaten al enige jaren niet meer uitgereikt.

Campingkok wint persprijs Saisonnier

‘Zo’n prijs win je maar één keer in je leven’, aldus een vereerde René Bosch. Hij kreeg de prijs toegekend vanwege het sublieme gebruik van streekproducten en het enthousiasme waarmee de verschillende gerechten werden bereid, laat de jury weten.

Bosch nam tijdens het HorecaEvent in Assen deel aan de kookwedstrijd en bereidde met streekproducten een driegangen diner voor maximaal 25 euro. Vorig jaar werd hij tweede in deze wedstrijd. Ook nam Bosch deel aan de ‘Culinaire Halfom’, waarbij het bereiden een driegangen menu samen met een hobby-kok (in dit geval zijn eigen vader) de opdracht was. Op basis van beide resultaten riep het culinaire magazine Saisonnier Bosch uit tot winnaar.

Traditie

Norbert Koreman, hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier: ‘Het is voor ons reeds jaren een traditie om deze prijs uit te reiken aan een kok waarin wij zeer veel talent zien. Na enige jaren geen geschikte kandidaat te hebben kunnen aanwijzen, is de Persprijs 2009 voor René Bosch.’

Ook Jan Hagedoorn, eigenaar van Beerze Bulten, is trots op zijn medewerker: ‘René is zeer begaan met de producten uit deze streek en is in de race om ook als eerste het ‘witte goud’ van de streek op tafel te zetten. Verse asperges, net zoals alle andere streekproducten, onbespoten en van topkwaliteit’.

Meest Markant

Eerder dit jaar werd Beerze Bulten door de ANWB uitgeroepen tot beste camping van Europa en ook door de Duitse ADAC als SuperPlatz benoemd. Beerze Bulten bestaat dit jaar bovendien zestig jaar. In 2005 werden Hagedoorn en zijn vrouw uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemers van Nederland.

Het restaurant op Beerze Bulten, Hagehorst, is vaker in de picture geweest. In 2005 trad voormalig sterkok Pieter Leffers aan in de keuken, en vormde de campingkantine om in een heus restaurant, waar ook gasten van buiten de camping op af moesten komen. Na een jaar vertrok hij echter alweer.

Reageer op dit artikel