Capitulatiemeubilair niet in De Wereld

Capitulatiemeubilair niet in De Wereld

Hotel De Wereld in Wageningen toont dit jaar tijdens de 5 mei viering niet het meubilair waaraan in 1945 is onderhandeld over de Duitse capitulatie. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Het hotel en de gemeente konden het niet eens worden met elkaar.

Dat meldt de website van De Gelderlander. Het probleem tussen Hotel De Wereld en de gemeente gaat over de foto-expositie behorend bij het capitulatiemeubilair. Volgens het hotel past de collectie niet bij de moderne, frisse uitstraling van het hotel.

Netter
‘We vragen al drie jaar of het niet moderner of in elk geval netter kan. Maar de gemeente kan niet genoeg budget bijeen krijgen, hoewel wij zelf ook mee willen betalen’, aldus Els Aerts van Hotel De Wereld in De Gelderlander.

Te weinig budget
Door het geschil heeft de gemeente besloten het meubilair te tonen in museum De Casteelse Poort. Burgemeester Geert van Rumund stelt dat er te weinig budget is om de foto-expositie te moderniseren. Hij zegt onbekend te zijn met de bereidheid van Hotel De Wereld om de expositie te sponsoren.

Zie ook:
'Geen "penispaal" voor Hotel De Wereld'