nieuws

Casper Reinders in nieuwe programma Herman den Blijker

Restaurant

Herrie XXL, het nieuwste tv-programma van Herman den Blijker gaat op 10 mei van start. Naast de vaste partner van de Rotterdamse kok, Willem Reimers, vervullen ook de Amsterdamse horecaondernemer Casper Reinders en de chef-kok van Las Palmas, Martin Ozinga, een adviesrol in het programma.

Casper Reinders in nieuwe programma Herman den Blijker

Per aflevering strijden twee in nood verkerende horecabedrijven met elkaar. Herman den Blijker geeft de bedrijven elk drie verbeterpunten en een budget. Ook mogen de ondernemers een van de drie adviseurs inschakelen om hen te helpen. Vervolgens krijgen ze 72 uur de tijd om de verbeteringen door te voeren. Het bedrijf dat hier het best in slaagt, komt als afleveringswinnaar uit de bus.

Casper Reinders

Willen de bedrijven advies op gebied van concept & interieur, dan komt Casper Reinders helpen. Hij is onder meer eigenaar van de Amsterdamse club Jimmy Woo en restaurant Bo Cinq. Culinair advies geeft Martin Ozinga, chef-kok van Las Palmas. Gaat het om personeel, organisatie of gastheerschap dan komt Willem Reimers langs.

Den Blijker bezoekt de bedrijven natuurlijk ook zelf. Na een onaangekondigd bezoek geeft hij elke horecaondernemer drie adviezen mee. Per regio bepaalt de Rotterdamse kok welke van de twee bedrijven zijn adviezen het beste heeft opgevolgd. Na vier afleveringen zijn er nog vier restaurants in de race die allemaal kans maken op de hoofdprijs; een geldbedrag van 25.000 euro.

Vanaf nu moeten de geselecteerde restaurants niet alleen hun restaurant runnen, maar ook pittige opdrachten doen. In de finale op dinsdag 28 juni bepaalt de televisiekijker de uiteindelijke winnaar.

RTL 4 noemt Herrie XXL Hermans grootste horecamissie ooit. De eerste uitzending is dinsdag 10 mei om 21.30 uur.

Reageer op dit artikel