nieuws

Catalaanse minister: ‘Drink alleen wijn uit eigen streek

Restaurant

De Catalaanse minister van Landbouw, Josep Maria Pelegri, heeft Catalanen opgeroepen om alleen voedsel en wijnen te gebruiken uit eigen streek. Met het drinken van wijnen uit de streek Rioja wordt de Catalaanse bevolking niet geholpen, stelt de minister.

Catalaanse minister: ‘Drink alleen wijn uit eigen streek

De oproep om te kiezen voor eigen producten deed Pelegri tijdens een bijeenkomst waarbij vijfhonderd Catalaanse ondernemers aanwezig waren.

De oproep om te kiezen voor Catalaanse wijnen in plaats van de kwaliteitswijnen uit de streek Rioja heeft voor de nodige opschudding gezorgd in Spanje. De minister liet weten dat hij met de oproep de Catalanen ervan bewust wil maken dat Catalunya alles op het gebied van groente, fruit, vlees en vis te bieden heeft.

Reageer op dit artikel